Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Modulärt kontorsområde i Paris blir en oas av grönska

"Oxygen" är en grön oas designad av den franska studion Stéphane Malka Architecture. Ett grönområde på 1 500 kvadratmeter kommer att byggas i kontorsområdet La Défense rakt på ett befintligt järnvägsspår i området Neuilly sur Seine. Byggprojektet kommer att kosta cirka 46 miljoner kronor.

Tystare och smidigare byggprocess
Restaurangerna och affärerna kommer att byggas med prefabricerade delar. Färdiggjorda byggkomponenter görs i fabriker så att byggarbetarna kan sätta ihop modulkonstruktionen på byggplatsen.

Green Oasis

På så sätt ser arkitekterna till att det blir så lite byggavfall som möjligt och att koldioxidutsläppen minskar. Överlag försöker man minska störande element som uppstår vid byggandet både för fotgängare och för de som bor i närheten av byggplatsen.

Utöver restauranger och affärer kommer oasen att få ett stort antal växter i olika sorter och storlekar. De olika växterna skyddar Oxygens invånare mot väder som för mycket sol, stora regnmängder och blåst.

Prefabricerad takvåning
Under februari 2016 utvecklade Stéphane Malka Architecture till ett förmånligt pris ett prefabricerat boendekoncept som ska byggas ovanpå redan befintliga våningar i Paris. Projektet består av tre prefabricerade våningar rakt ovanpå en byggnad som ligger längs Seine i Paris.

Vid utvecklingen av dessa boenden har arkitekterna dragit nytta av en ny lag. Lagen har som avsikt att uppmuntra fastighetsägare att bygga till gamla fastigheter när de ska renoveras.

Källa: duurzaambedrijfsleven.nl