Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Keukenhof & Hollands guldålder

Temat för Keukenhof 2016 är det som i Holland kallas för ”guldåldern”, den tid under 1600-talet då handel över världshaven gjorde Holland till ett rikt land.

Årets höjdpunkt blir blomstermosaiken bredvid Oranje Nassau-paviljongen. Denna mosaik imiterar gamla porslinsmönster och visar scener ur den holländska guldåldern, som handelsfartyg och kanalbyggnader i Amsterdam. Mosaiken är 250 kvadratmeter stor. För att skapa mosaiken användes 100 000 blomsterlökar med bland annat tulpaner, pärlhyacinter och krokus.

Keukenhof

Hollands guldålder har även varit en inspirationskälla till åtskilliga blomstershower i Oranje Nassau-paviljongen. Årets nya tillskott är en trädgård inspirerad av den holländska guldåldern och en trädgård inspirerad av klassiskt holländskt porslin, så kallat Delftporslin.

Keukenhof är i år öppen dagligen mellan 08:00 – 19:30 under perioden 24 mars till 16 maj. Verver Export är även detta år representerade med en trädgård i Keukenhof. Vår trädgård har nummer 84. Kom och njut av våra färgglada rabatter med mängder av olika vårblommor!

Källa till texten och bilden: Keukenhof