Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Lyckas med förvildade lökar?

Inom det enorma utbudet av vårblommande blomsterlökar finns även sorter som förvildas. Då är det viktigt att placeringen och klimatet överensstämmer med ursprungslandet för den blomsterlök som planterats.

Om du vill jobba med förvildade lökar kan du till exempel välja bland dem som blommar tidigt: snödroppar, krokusar, anemoner, vårstjärnor, scillor, narcisser och även några av de mindre tulpanerna. Hela sortimentet hittar du i Verver Exports Naturally Special-katalog.

Rätt blomsterlök på rätt plats!

Valet av den lökväxt som används beror på den plats där du vill plantera lökarna. Marktyp, fuktförhållanden, sol/skugga, men även mängden organiska ämnen och kalkhalten är viktiga faktorer för att en plantering ska lyckas. Börja alltså med att analysera planteringsplatsen – och välj sedan de blomsterlökar du vill använda. Alla goda egenskaper hos dessa lökar som ofta blommar tidigt hittar du i katalogen.

Plantera i tid under hösten!

Dessa blomsterlökar måste planteras så snart marktemperaturen har sjunkit under 10 grader. Verver Export har möjligheten att plantera lökarna i gräs, med vår planteringsmaskin. Men dessa små lökar kan du också snabbt och enkelt plantera för hand i utkanten av dungar.

Längre blomstringssäsong?

Vill du skapa en lång blomstringssäsong och därmed förlänga den biologiska mångfalden och fortsätta att mata bin och fjärilar? Då kan du välja att plantera blomsterlökarna med en maskin och sedan direkt så in en blomsteräng med blomsterfrön. Genom att kombinera ettåriga och fleråriga (perenner) frön med förvildade lökar skapar du en hållbar äng. Verver Exports lokala rådgivare kommer gärna ut till dig och undersöker möjligheterna på plats, och förklarar vilken service vi kan erbjuda.