Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Temporära gröna odlingar i städer

Tillfällig försköning av en stadsmiljö

En stor del av befolkningen bor numera i tätbebyggda områden; storstäder eller andra tätorter. Och den trenden ökar. Hur livskvaliteten i städerna är, beror till stor del på om det finns tillräckligt med (lättillgängliga och genomtänkta) grönområden. Naturlig grönska är en viktig faktor vid hållbar stadsutveckling. 

När det gäller stadsutveckling bjuds Verver Export ibland in för att utforma planteringskoncept som temporärt fräschar upp stadsmiljön inför ett evenemang eller jubileum. Det gör vi med blomsterlök! Det handlar om att skapa ett tillfälligt, kreativt men samtidigt blygsamt grönområde. Det finns olika alternativ för att dekorera gator, torg, parker och trädgårdar med färgglada blommor som håller sig vackra länge.

  

Vårblommande lökar i krukor

Med förodlade höstlökar kan du snabbt skapa en tillfällig grön plantering i din stad. Påskliljor, tulpaner, hyacinter, pärlhyacinter och andra lökar finns i krukor med varierande diametrar på 9 - 27 centimeter. 

Verver Export kan leverera lökarna under olika utvecklingsfaser, såvida de beställs i tid. Du bestämmer själv i vilken fas lökarna ska befinna sig. Ju tidigare leverans och ju tidigare i lökens utveckling, desto längre kommer du att kunna följa och njuta av blomsterlökens tillväxt och blomning. Som dekoration under ett evenemang eller festlighet måste blommorna förstås vara som vackrast på själva festdagen. Det är därför också möjligt att beställa produkter i krukor som har kommit längre i sin utveckling. 

Populära sommarblommor

Verver Export har ett unikt sortiment av sommarblommande blomsterlök i krukor. Dessa växter odlas i våra växthus och kyls fram till den första tillväxtfasen. Det stärker plantorna vilket leder till fler blommor under säsongen. Efter ”Saints de Glace” (franska helgdagar 11-13 maj) levererar vi krukorna med plantor som är ca 30 cm höga. Det betyder att du kan fylla dina behållare och blomlådor direkt. Redan efter några veckor utvecklas de första blommorna, eller de första knopparna om det gäller dahlior. De förodlade, sommarblommande lökväxterna kan kombineras med ettåriga växter som ger färg direkt från början av sommaren. Det ger dig en bra balans med rik blomning från försommaren fram till de första frostnätterna. 

Pop-Up Park

Skapa en ”Pop-Up Park”, en temporär odling som dekoration, till exempel av ett stenlagt torg eller för att (till låg kostnad) omvandla ett obebyggt (rivnings)område till ett hav av blommor. En sådan temporär blomsterodling går snabbt att anlägga och den har en förebyggande effekt mot vandalism, speciellt i tättbebyggda områden. 

En faktor som kan begränsa en lyckad odling är den tid det tar att anlägga den. För dem som inte vill eller kan ägna tillräckligt med tid åt underhåll eller inte har råd med proffsig hjälp, finns det också estetiskt funktionella planteringskoncept som kräver minimalt med arbete. Det är också viktigt att minimera underhållskostnaderna. 

Planteringskonceptet som presenteras via Pop-Up Park syftar till att kombinera maximal nytta med minimalt underhåll. 

Självplock av tulpaner

Låt dina medborgare själva plocka sina favorittulpaner i önskad färg och ta med dem hem. Skapa en trädgård med självplock med våra förodlade tulpaner! Titta på den här filmen om självplock av tulpaner i Haninge under Vårfesten 2018. Torget framför stadsbiblioteket i centrala Haninge förvandlades på nolltid till en trädgård med självplock. Resultat: massor med glada invånare som återvände hem med en självplockad bukett. Se video här.