Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Dahlior ökar insektssurret i grönområden

Dahlia-serien ”Alfa-Zulu”

Dahlia-serien ”Alfa-Zulu” med enkelblommiga dahlia är ekologiskt odlad och marknadsförs endast av Verver Export. Dahlior ökar tillgången av pollen och nektar för insekter i grönområden.

Unikt sortiment

När dahliorna började förädlas runt om i världen kasserade man i allmänhet alla dahlior med öppen mitt (de enkelblommiga). Dessa enkla blommor ansågs inte vara ”äkta” dahlior. Men Tijmen Verver samlade under många år ihop de vackraste ”felen” från olika dahliaodlare. De här enkla blommorna är nämligen speciellt intressanta när det gäller att bidra till den biologiska mångfalden på (sen)sommaren.

  

Nu har alla bokstäver i NATO-alfabetet fått sig en egen dahliavariant och de finns alla med i katalogen. Denna unika Verver Export-kollektion odlas dessutom ekologiskt. Är det dags för dig att använda Bee Wise-konceptet i planteringarna?

Du hittar all information i den nya katalogen Sommarblomsanläggningar och förodlade växter!

Vackert urval av färger

Serien består av ett vackert urval av färger, allt från pastellnyanser till ljusa eller kraftiga färger. Varje kombination med ettåriga eller fleråriga växter skapar en överraskande komposition. Dessa dahlior är mycket härdiga och fortsätter blomma även om de gamla, vissna blommorna inte plockas bort så ofta. De passar alltså mycket bra till offentliga grönområden.

Vill du också bli charmad av våra Bee Wise-dahlior i sommar?

Vi önskar dig mycket nöje vid planeringen av dina odlingar. Lycka till med att skapa en färgstark vår!