Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Liljor tillsammans med ettåriga eller fleråriga frön

Plantera sommaren med maskin!

Brist på "händer" och kunskaper är de problem som arbetsgivarna inom grönsektorn nämner oftast. Verver Export ser dessa problem som en utmaning, som man kan hitta lösningar på. En av dessa utmaningar var att plantera sommarlökar med maskiner.

 

Liljor tillsammans med ettåriga eller fleråriga frön

Fördelarna med liljor är att de är robusta, hållbara och färgrika. En klar nackdel är dock perioden efter blomningen, när liljorna blir gula under ett tag, innan de vissnar. Genom att plantera liljor tillsammans med främst ettåriga och tvååriga blomsterfrön döljs de vissnade liljorna av de färgrika blommor, som blommar just under andra halvan av sommaren. Dessa frön gror igång på den plantskola vi har grundat och ger omedelbart en optimal blomsteräng, redan samma sommar. Fleråriga fröblandningar är mindre ”explosiva”, och fungerar därför lite mindre bra som efterträdare till liljornas stora färgexplosion. Våra kunder kan självfallet alltid blanda fleråriga frön med våra frön.

Låt dig inspireras av dina kollegors resultat.

Och det är inte allt!

Benoit berättar om olika planteringsförslag med planteringsmaskiner, som vi kan erbjuda dig:

Med våra olika nya maskiner upphör inte sommarplantering med maskiner vid liljelökarna. Från och med nu kan vi också plantera Liatris-lökar, gladiolis, Acidanthera, ornithogales ... Och till och med Dahlia-rotknölar. Blomstringsmöjligheterna med sommarblomlökar fortsätter att överraska dig.