Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Tulpanens roll i blandningar

Tulpaner - ett ”måste”!

I en kombination med andra blomsterlökar bidrar tulpaner ofta med oväntade färger. Hos många andra arter av blomsterlökar är huvudfärgerna gult, blått, lila och vitt. Då kan tulpaner ge en extra ”kryddning" till planteringen.

Verver Export har flera exklusiva tulpansorter. De odlas speciellt åt våra kunder. Under de första åren, när vi bara har ett begränsat antal av de nya sorterna, används dessa främst i olika unika blandningar. Formgivaren Jacqueline van der Kloet får uppgiften att utforma nya skapelser kring de nya exklusiva sorterna, som varierar i färg, form och blomningsperiod. Med 120 olika blomsterlökar i vår Blandningar Katalog är det alltid en utmaning!

 

Okänd = oälskad?

”Det vi inte känner till tycker vi inte om" lyder ett nederländskt ordspråk. Men det gäller verkligen inte Verver Exports blomsterlöksblandningar. Många kunder testar varje år nya blandningar från katalogen. De vet att blandningar ger mervärde i en säsongsbetonad rabatt.

I somras kunde vi till exempel konstatera att den nya blandningen "Amazing Angélique©" fick en bra start i 2019 års katalog. Många förvaltare av grönområden har redan upptäckt denna blandning med varma toner, där tulpanen "Orange Angélique" drar till sig uppmärksamheten. Men detta nyförvärv finns ännu inte med i katalogen som individuell sort.

Man kan ge vårrabatterna en speciell karaktär genom att lyfta fram tulpanernas unika egenskaper i blandningarna. Ett bra exempel är blandningen "Prima Ille-et-Vilaine©”, där tulpanen "Silverstream" spelar en viktig roll i kompositionen. Dess utseende är faktiskt väldigt skiftande - från en nästan helt röd färgton till en helt vit nyans med alla variationer däremellan, och med vackra ränder på kronbladen. Blandningen är mycket uppfriskande med många vita blommor som gör att den vackra tulpanen verkligen kommer till sin rätt. En fin blandning på platser där ljuset är lite spritt, då träd och buskar inte fått blad än.

Tulpaner som får förbipasserande att stanna till...

Vissa tulpaner får till och med människor att stanna till vid planteringarna. De speciella formerna och färgerna drar till sig de förbipasserandes blickar. Sådana tulpaner hittar man inte i buketterna i snabbköpet. Verver Export har specialiserat sig på ett sortiment som är lätt att plantera på friland/i frilandsrabatter. Det är ofta sorter som inte alls lämpar sig att odla som snittblommor. Alla de nya tulpanerna i katalogen väljs ut personligen av Tijmen Verver. Hans förkärlek för dubbla och mycket robusta tulpaner syns tydligt i kataloger Verver Export