Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Mer grönska skyddar Köpenhamn mot extremt oväder

En viktig del av Köpenhamns projekt för beväpna sig mot de kommande klimatförändringarna är att bland annat anlägga fler parker och planteringar och att installera växt-tak och växtväggar.

I Köpenhamn förväntas sommarmånaderna bli varmare med en extra 2 eller 3 grader Celsius till 2050. Nederbörden förväntas öka mellan 30-40% till år 2100 och havsnivån förväntas ha ökat med en meter om hundra år.

Sommaren 2011 förde med sig oväder och översvämningar som tog hårt på Köpenhamn. Ett projekt utvecklades för att staden ska vara bättre rustad mot framtidens klimatförändringar. Förutom att skydda mot översvämningar kommer grönskan även att bidra till en mer hållbar utveckling i Köpenhamn.

Planerna på att göra Köpenhamn mer motståndskraftigt mot klimatförändringarnas konsekvenser är del av programmet "State of Green", som bland annat innebär att Danmark strävar mot att vara fritt från fossila bränslen till 2050. På kortare sikt strävar Köpenhamn mot att vara CO2 neutralt till 2025 och minska utsläppen med 20 % jämfört med 2011.

Källa: www.degroenestad.nl