Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Förför allmänheten med blomkrukor...

Använd förodlade blomsterlökar

Det är alltid tidskrävande att sammanställa planteringsplaner för stora blomkrukor/planteringskärl i offentliga områden. Vi får ofta höra att man, på grund av tidsbrist, använder samma plan år efter år.

 

Förodlade blomsterlökar imponerar

Men med vårt stora urval av förodlade, sommarblommande lökar i krukor och planteringskärl kan du enkelt fånga publikens uppmärksamhet och "förföra" dem varje år på nytt.  De produkter som drar mest uppmärksamhet är ofta sådana som inte kan beställas från leverantörer av ettåriga växter. En annan fördel med blomsterlökar: planteringarna sköter nästan sig själva!

Flera år hade vi färdiga koncept i vår katalog, men eftersom det fanns så oändligt många möjligheter, var det svårt att göra alla nöjda. Därför låter vi dig nu själv sammanställa dina kompositioner.

Gyllene tips

Här ger vi ett par tips på hur man skapar bra, intressanta kompositioner.

1.       Välj en förodlad sommarblommande lök som bas till krukan/kärlet. Dessa blomsterlökar är ofta större och mer iögonenfallande än utfyllnadsväxter. Välj till exempel en vacker dahlia eller Canna.

2.       Se till att du har kontrasterande blommor och blad när du väljer vilka utfyllnadsväxter du ska kombinera med blomsterlöken.

3.       Variationer i höjd och bredd gör kompositionen intressant att titta på.

4.       En annan tumregel är: plantera antingen en eller tre plantor av varje sort.

5.       Våga kombinera växter som blommar en kort tid med långsamt blommande växter. På så sätt förblir kompositionen dynamisk och intressant under lång tid.

6.       Vad det gäller färg: följ din egen intuition. Om tycke och smak kan man ju inte diskutera.