Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

“Blomsterromantik” i Keukenhof

“Blomsterromantik” i Keukenhof

I början av oktober planterade trädgårdsmästarna i Keukenhof de första lökarna i en blommosaik med titeln "Blomsterromantik”. Denna blommosaik var startskottet för planteringen av sju miljoner blomsterlökar i Keukenhof.

 

2018 års tema i Keukenhof är blomsterromantik. Romantik och blommor är oskiljaktiga. Den historiska parken Keukenhof skapades mitt under romantiken (1857) som en prydnadsträdgård till slottet Keukenhof.  I den mycket välbalanserade trädgården som omger sjön, med magnifika öppningar mellan ståtliga, hundraåriga ekar, har en miljon lökar blommat sedan 1950. Många generationer har upplevt lyckliga stunder här.

I år visar Keukenhof återigen upp en underbar mosaik bestående av 50 000 tulpanlökar. Mosaiken planteras i två nivåer, vilket ger längre blomningstid på våren. Mosaiken har en yta på 250 m2. 50 000 blomsterlökar har använts; tulpaner, pärlhyacinter och påskliljor.

2018 har Keukenhof öppen från den 22 mars till och med den 13 maj. Glöm inte att besöka Verver Exports Garden (nummer 84); det ger garanterat inspiration!

Källa: www.keukenhof.nl