Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Plantering Dutch Garden i Disneyland Paris

För att fira Disneyland Paris 25-årsjubileum öppnades anläggningens första holländska trädgård ” Dutch Garden” framför Disneys Newport Bay Club. Denna trädgård med mycket sommarblommande lök är ett resultat av samarbete mellan Disneyland Paris och Verver Export.

 

Dutch Garden består av olika färger, material, former och höjder. Den erbjuder besökarna att ta en promenad i en magisk värld rik på blommor. Den sticker ut till följd av färg, mångfald och optimal användning av utrymme med väldefinierade linjer, liksom mycket tät växtlighet med geometriska former.

Plantering
Tisdag den 30 och onsdag den 31 maj var ett team från Verver Export i Disneyland Paris för att genomföra anläggningen. Under Tijmen Ververs och Jacqueline van der Kloets överinseende blev en serie av sommarblandningar planterade på den 2180 m2 stora ytan.  En komposition med naturligt anslag som kommer att ge massor av färgnyanser hela sommaren.

Konceptet
Ytan består av ett mer eller mindre ovalt område, som genomkorsas av stigar, där varje del har sin egen färg. Utformningen består av en kombination av lök, som dahlia, lilja, zantedechia, crocosmia och ettåriga sommarblommor. En serie "somriga kompositioner", var och en med egna nyanser, där det totala uttrycket bildar en enhet.

Jacqueline van der Kloet
När Manon Hazebroucq, teknisk designer på Disneyland Paris, hade utvecklat trädgårdskonceptet blev Verver Export inbjudna att utföra det. Tijmen Verver bad utvecklaren av internationella trädgårdar, Jacqueline van der Kloet att konkretisera planlösningen.

Jacqueline har under många år utvecklat kompositioner åt Verver Export. Dessutom har hon från början varit en del av det kreativa teamet - den innovativa och kreativa basen vid val av sortiment och nyheter  -  Verver Exports själva anda.

Newport Bay Club
Trädgården vid Disneys Newport Bay Club har unikt läge, lätt lutning. Den stora ytan och den förföriska designen garanterar uppmärksamhet från de miljontals gästerna.

Ett pilotprojekt som kommer att utvidgas till andra områden i Disneyland Paris under de kommande åren.