Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Dutch Garden 1.0 – Disneyland Paris

På en mycket speciell plats dit miljontals människor kommer varje år, det vill säga Disneyland Paris, kommer holländska företag inom den gröna sektorn att främja ”Dutch Garden” i samarbete med den holländska ambassaden i Paris.

2017 kommer det att mitt emot Newport Bay Club Hotel Hhhatt anläggas en fantasifull och färgstark trädgård på 3000 m². Den är designad av Jacqueline van der Kloet och Manon Hazebroucq och är ett pilotprojekt som kommer att upprepas kommande år.

 

Projektet
Området som har formen av äggskivor med olika ytor, var och en med sina egna färger. Blomsterfägringen kommer att utgöras av en blandning av sommarblommande lök med dahlior, liljor, zantedeschia och crocosmia - såväl som icke-perenna sommarblommor. Leverantör är Verver export, som under många år försett Disneyland i Paris med arrangemang  av blomsterlök i ny design.

Målet är att skapa en komposition med både naturlig och festlig aspekt och ge blomning hela sommaren. Det blir ett antal "sommarkompositioner", var och en med sin egen speciella färgskala, men som tillsammans bildar en harmonisk helhet. Det hela startar i maj under ledning av Tijmen Verver och Jacqueline van der Kloet.

Ett starkt band som binder samman människor
Blommor gör människor glada och ökar välbefinnandet. Dessa unika egenskaper värderas av de flesta och är drivkraften för organisationen ”Blooming Breeders”, som  samordnar och stimulerar samarbetet mellan grupper av företag och organisationer för ”Dutch Garden”.