Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Floriade 2022: Föda och gröda i staden

Framtidens gröna stad skapar vi tillsammans

Den holländska staden Almere förbereder sig inför värdskapet för det globala evenemanget Floriade 2022.
Denna världsutställning, med hortikultur och trädgårdsodling som tema, äger rum vart tionde år. Trots att det är över fem år till Floriade 2022 så är förberedelserna redan i full gång.”Feeding and Greening the City” är huvudtemat för Floriade 2022 - en viktig och aktuell fråga. Vi lever och arbetar fler och fler i städer - och vi vill göra det på ett hälsosamt och hållbart sätt. Trädgårdssektorn arbetar på innovativa lösningar kring livsmedelsförsörjning - men även kring att skapa grönare städer.

Platsen, temat och det innovativa sätt som denna Floriad organiseras gör den extra intressant. Redan nu har trädgårdssektorn, entreprenörer och andra kreativa krafter samlats för att reflektera över hur vi ska leva och arbeta i framtidens urbaniserade värld.

Enligt prognoserna kommer Floriade 2022 att få cirka 2 miljoner besökare under de två månaderna evenemanget pågår. Den kommer att hållas på en yta på 60 hektar, men det kommer även att finnas många andra projekt på gång utanför utställningsområdet. Genomförandet av ett sådant stort projekt kan inte ske utan stöd av boende, företag och yrkesverksamma inom trädgårdssektorn: Framtidens gröna stad skapar vi tillsammans!

Källa: degroenestad.nl