Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Resultatet av tävlingen årets blandning

Det nya temat för 2016 Verver Export är Tour de l’Europe. I sammanhang med temat ville Verver Export undersöka smaken på den internationella publiken. Tre spännande blandningar som alla består av samma mängd blomsterlökar har visats upp på den franska vårfestivalen 2016.

Under parktouren, som återkommer varje år under Europeiska vårevenemang, visades blandningarna också upp. De planterades bredvid varandra så att besökarna kunde göra en bra jämförelse för att kunna få rösta på den man tyckte bäst om.

    

Vinnare
På fyra evenemang i Tyskland och på en stor evenemang i Ängelholm, Sverige mättes smaken på ungefär 300 besökare. Vinnaren blev blandningen Ville de Bourges, för så mycket som hälften av besökarna föll för denna blandning.

Ville de Bourges är den äldsta blandningen av de tre. Den visades upp för första gången på ett av Verver Exports första vårevenemang i Bourges, Frankrike i 2009 och blev tillgänglig i höstkatalogen 2010. Ville de Bourges är en subtil men samtidigt munter blandning som doftar underbart och blomstrar länge.

Internationella preferenser
Trots att Ville de Bourges blev favoriten finns det internationella preferenser för blandningarna. I Tyskland föredrogs till exempel blandningen Nina’s Traum (skräll). 45% av 106 besökarna röstade på Nina’s Traum. De andra två blandningarna fick ungefär samma mängd röster: 28% för Spielzeugstads Sonneberg och 26% för Ville de Bourges.

Här i Sverige föredrog så många som 65% av besökarna Ville de Bourges, 18% föredrog Spielzeugstadt Sonneberg och 17% tyckte bäst om Nina’s Traum.
Tävlingen resultat påverkas förstås av att blommor växer olika bra på olika stället och och tillfällen och de påverkas av det lokala klimatet. Även om man tar hänsyn till de faktorerna spelar de internationella tendenserna en roll.