Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Ängelholm firar 500-årsjubileum med tulpanfestival!

Den tredje maj, en varm och solig vårdag, samlades 170 personer i Ängelholm för att delta i tulpanfestival med lökseminarium. Besökarna kom från hela landet och alla var något sätt aktiva inom den offentliga gröna miljön i Sverige.

Syftet med att Verver Export i samarbete med olika kommuner arrangerar dessa festivaler är att ge inspiration och idéer till en mer blomstrande och grön närmiljö. I år hölls festivalen i Ängelholm som en del av att staden firar 500 år sedan sitt grundande. Cirka 30 000 extra blomsterlökar hade på hösten planterats inför festivalen, vilket gav en vacker och festlig start på detta jubileum.

 

Dagen började med att Ängelholms parkförvaltning presenterade insatser och resultat och påvisade vikten av att ha välskötta parkområden. Miek Stap från Verver Export berättade om fördelar och hur man kan gå till väga för att utnyttja maskinplantering i gräs för att bland annat få ökad naturalisering/förvildning av blomsterlök.

Efter lunch var det dags att utforska Ängelholm och dess många olika planteringar. Besökarna bjöds med på en guidad visning runt staden för att upptäcka olika sorters blomsterblandningar, både hand- och maskinplanterade. På grund av en kall början på denna vår stod inte alla blandningar i full blom ännu, men eftersom blandningarna även innehåller sorter med tidig blomning fanns överallt färgklickar som lyste upp planteringarna.

Ett stort tack till Maria Birgander, Hanna Sandgren Hanzén och Hanna-Marie Strandberg, som på ett utmärkt sätt förberett festivalen och sett till att alla planteringar var i bästa möjliga skick.

Klicka här för att kunna se några bilder från tulpanfestivalen