Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Haninge Tulpanfestival - 17 maj 2018

Inspirerande tulpanfestival i Haninge

Den 17:e maj, stod Haninge kommun som värd för 2018 års  sista tulpanfestival i Verver Exports regi. Över 100 yrkesmänniskor från den offentliga gröna sektorn deltog för att bli inspirerade av de olika färgglada planteringarna  i rabatter och även av information om dessa.

Seminarier

I Haninge kulturhus deltog besökarna i föreläsningar från Haninge Kommuns representanter, där de visade upp sina ansträngningar och då även resultatet i form av en väl underhållen grön publik yta.

Peter Korn berättade allt om hur man får lättskötta och hållbara planteringar med utgångspunkt från växternas naturliga ståndorter.

Och förstås vår egen Miek Stap, som tog besökarna på en digital rundvandring i Verver Exports sortiment, där Miek gav exempel på hur man kan få blomning under hela sommarhalvåret.

Rundvandring

För att kunna visa alla fina planteringar så togs besökarna på en guidad rundvandring i alla de planteringar som Haninge kommun gjort. Där var blandningar gjorda med traditionell plantering och gjorda med maskinplantering. Trots den höga värmen de senaste veckorna stod lökarna i full blom.

Ett stort tack till Petra Lindvall och hennes medarbetare som gjort ett strålande arbete med att förbereda festivalen med dess planteringar. Inte minst att förglömma de innovativa planteringar i skottkärror och deras pop-up planteringar som vi bjöds på.

Självplock i Haninge!

Inte mindre än 10.000 tulpaner i färgerna purpur, vit, gul och röd formade en tillfällig skördeyta i centrala Haninge  på lördagen den 19:e maj, 2 dagar efter tulpanfestivalen. Medborgarna fick tillåtelse att plocka 10 tulpaner var gratis! Gissa om det var populärt!

Dagen innan hade de på vatten fördrivna tulpanerna anlänt i återanvändbara plastlådor direkt från Holland i kylkontrollerad miljö. Tulpanerna var planterade på vassa pinnar och löken följde således med hela vägen, vilket gjorde dem fräscha och fina.

Både festivalen och självplocket blev en stor succé, så vi tror att många städer vill ta efter detta arrangemang!