Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Maskinplantering

Överraskande europeisk enighet!

Verver Export har över 20 års erfarenhet av maskinplantering av lök i gräs. Efter dessa år kan vi konstatera att olika blandningars popularitet är liknande i hela Europa. Man kan verkligen tala om europeisk harmonisering.

Den stora favoriten bland blandningar med tidig blomning har under många år varit Verver 'Texel' ©. Det är en mycket färgglad blandning. Först kommer krokusar och därefter tidiga tulpaner. Främst för att gräsytor, men man kan också sätta dem i rabatter eller under träd. Används i centrum eller förortsområden. Rekommenderas!

Bland färgrika blandningar, som består av många tulpaner, har 'Prima Annecy-le-Vieux' © varit populär i många år. En nyare blandning som snabbt blivit populär är 'Prima Spielzeugstadt Sonnenberg' ©. Mångfärgad och glad var tanken bakom detta blomstertäcke. Kontraster i höjd, form och färg gör denna blandning mycket tilltalande och den passar bra för gågator och parker. Olika höjder gör att varje blomma lyfts fram. Krokusar och scillas tidiga blomning är ger en försmak av det överflöd som komma skall!

Redan från början av maskinplanteringens era blev 'Kit Narcisser' © populär. Främst på grund av dess långvariga blomning  med 12 olika sorter och att den återkommer minst 12 år. Vi noterar även allt oftare att kunder vill sätta sin egen färgprägel på blandningen av gul-vita narcisser. Till exempel  med tulpaner, allium eller camassia. Den är utan tvekan favoritblandingen med lång blomningsperiod.