Stäng

Avancerad sökning 

Aktuell sökning

Område
Säsong/årstid
Produktlinje

Avbryt

Festivalinbjudan

 
       


Haninge Tulpanfestival – en dag full av inspiration!


Torsdag 17 maj 2018 arrangeras Haninge Tulpanfestival med seminarier och visningar om lökanvändning i offentlig miljö. Vi erbjuder en dag fullmatad med seminarier, inspiration och tips på blomstrande bostadsområden och offentliga miljöer – från bland annat trädgårdsexperterna Peter Korn och Miek Stap. Stolta arrangörer är Haninge kommun tillsammans med Verver Export. Vi bjuder in fackfolk, ansvariga för dagens och framtidens blommande och gröna omgivningar.

Seminarium: I Haninge skapar vi snackisar

  Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm. När en ny stad växer fram skapar vi en miljö som visar på en plats i förändring. I Haninge skapar parkavdelningen ”snackisar” och jagar ”likes”, samtidigt som man arbetar med en förädling av växtmaterialet i parkerna. 

Petra Lindvall, stadsträdgårdsmästare och Karin Ekrin, landskapsarkitekt berättar om tulpanfestivalen, lökrondeller, blomsterrefuger och annat som sätter Haninge på kartan.
 

Seminarium: Blomstrande trivsel från tidig vår till frostens ankomst

 

Miek Stap, Agricultural Engineer, har arbetat tretton år för International Flower Bulb Centre i Holland och har rest runt i många länder för att informera om användningen av blomsterlök. Hon har även forskat i fem olika klimatzoner - i fem års tid - för att undersöka olika arters härdighet.

Miek ger exempel på hur man skapar varaktig blomsterglädje under nästan hela sommarhalvåret och visar hur man på nya och överraskande platser kan lysa upp och sprida trivsel i såväl hårdgjord stadsmiljö som i parker och grönområden. Miek talar lättförståelig engelska.
 

Seminarium: Plantering utifrån platsens förutsättningar

Peter Korn har under de senaste 20 åren utvecklat egna odlingsmetoder för naturinspirerande planteringar. Med kunskaper från sin trädgård och plantskola samt ett flertal växtresor runt om i världen genomför han anläggningsarbeten i privata och offentliga miljöer.

 

Under seminariet kommer du att få insikt i hur man får lättskötta och varaktiga planteringar med utgångspunkt från växternas naturliga ståndort. Dessutom får du ta del av ett pågående projekt med etablering av örtskikt och förvildning av smålök i Haninges stadspark, Eskilsparken.

Guidad rundtur: Visning av "festivalslinga" med demonstrationsplanteringar

  
Guidning bland såväl nya som välbeprövade enskilda sorter och färdiga blandningar. Både ettåriga "pop-up"-arrangemang och fasta planteringar som kommer igen under många år.

Spektakulära färgsprakande kompositioner som skiftar i färg och form under hela våren – eller diskreta färgklickar som flyter in i den naturliga miljön. Det finns många sätt att med blomsterlök förhöja den offentliga miljön och bidra till ökad trivsel och hemkänsla i närmiljön.

TID OCH PLATS

Dag: Torsdag 17 maj 2018
Tid: Kl. 9:00 – 15:00
Plats: Haninge kulturhus, Poseidons torg 8, Handen
Kostnad: Inklusive morgonfika med fralla samt picknicklunch, kaffe/te och kaka
är 400 kr/person ex. moms.
Sista anmälningsdag: Fredag 20 april 2018, men deltagarantalet är begränsat,
så platserna kan ta slut dessförinnan. SÅ ANMÄL ER DIREKT!
När ni anmält er får ni bekräftelse och faktura på avgiften.

Varmt välkommen!

Vidare information: jan.hveem@gmail.com
Telefon 070-588 66 65

Vegetarian? Skicka oss ett separat mejl  till marketing@ververexport.com och meddela om du är vegetarian!